joi, 9 august 2012

Despre poligraf


Ce este poligraful ?
   Aparat complex  care înregistrează în mod simultan prin intermediul a cel puţin 3 canale distincte corelatele fiziologice ale procesului emoţional. Astazi in Romania si peste tot in lume, tehnica poligraf poarta denumirea de psihofiziologie criminalistica. Acest termen este indeosebi utilizat in S.U.A. - cel mai mare utilizator al acestui aparat.

Cum functioneaza ?
 Starea de pericol generata de consecintele unei minciuni activeaza Sistemul Nervos Vegetativ, astfel incat intr-o examinare poligraf, indiferent de vointa subiectului nesincer, se inregistreaza cu ajutorul aparatului o reactivitate psihofiziologica.

Cum alegem un expert poligraf ?
In Romania exista doua structuri nationale care acrediteaza prin documente oficiale (brevete si atestate de libera practica) examinatorii poligraf:
1.    Ministerul Justitiei in baza Legii 488/2002si a O.G. 75/2000 - pentru examinatorii care isi desfasoara activitatea in zona justitiei prin brevet de expert criminalist in detectia comportamentului simulat. 
2. Colegiul Psihologilor din Romania in baza Legii 213/2004 si a H.G.788/2005 prin atestate de libera practica in domeniul psihologiei judiciare-evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf.






 
Citeste mai multe despre acest subiect pe site-ul cabinetului :  expertpoligraf.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu